Știința pădurilor pentru oameni și provocări societale. A 90-a aniversare INCDS „Marin Drăcea”.

Află mai multe

INCDS ,,Marin Drăcea” are peste 70 de ani de experiență în producerea de material dendrologic ornamental și este una din instituțiile românești cu cele mai importante contribuții la dezvoltarea arboriculturii ornamentale autohtone.

Scurtă prezentare

În cadrul pepinierelor INCDS „Marin Drăcea” sunt produși, anual, peste un milion de puieți din peste 100 de specii și varietați de plante lemnoase, care sunt comercializați în diverse sortimente și forme de prezentare. Specialiștii INCDS oferă servicii de proiectare, execuție și de întreținere a spațiilor verzi, precum și acordarea de consultanță tehnică de specialitate.

Încă de la înființarea sa în 1933, INCDS a avut însemnate contribuții teoretice și practice la dezvoltarea arboriculturii ornamentale în România. Acestea au fost transferate în practică prin intermediul normelor și îndrumărilor tehnice, a standardelor pentru producerea și comercializarea puieților de arbori și arbuști ornamentali. INCDS a contribuit la dezvoltarea arboriculturii ornamentale prin producția unor importante cantități de material dendrologic ornamental în pepinierele proprii.

 

În pepinierele INCDS, încă din anii ’60, sau produs puieți ornamentali din peste 140 de specii și varietăți, destinați în principal completării și îmbogațirii colecțiilor științifice din grădinile botanice, parcurile dendrologice și arboretumurile din țara noastră.

 

În prezent, în pepinierele INCDS se produc anual cantități importante de material dendrologic ornamental,de diferite dimensiuni și vârste, în diferite moduri de livrare/prezentare (cu balot de pământ, în recipienți/containere, cu rădăcini nude), aparținând celor peste 100 de specii.

 

INCDS vine în sprijinul tuturor care doresc să utilizeze material dendrologic ornamental de calitate, adaptat condițiilor de sol și climă din țara noastră, pentru crearea de spații verzi noi, sau pentru amenajarea, completarea și îmbogațirea celor existente. Prin crearea de spații verzi aducem natura în modul nostru de viață.

 

 

Pepiniere

Pepiniera Mihăești (AG)

Situată la 20 km Sud de orașul Câmpulung și la 30 km Nord-Est de orașul Pitești

Află mai multe

Pepiniera Nufăru (TL)

Localizată în partea de nord a comunei Nufăru, județul Tulcea

Află mai multe

Pepiniera Hemeiuș (BC)

În partea de nord a orașului Bacău, la 11 km de centrul orașului, în localitatea Hemeiuș (județul Bacău)

Află mai multe

Pepiniera Bazoș (TM)

În partea de est a municipiului Timișoara, pe raza comunei Bucovăț, localitatea Bazoșu Nou, județul Timiș

Află mai multe

Pepiniera Bărăgan (CL)

Pe Soseaua București – Drajna – Fetești

Află mai multe

Pepiniera Cornetu (IF)

În partea de Sud a municipiului București, la 12 km de Centrul Capitalei, în localitatea Cornetu, județul Ilfov.

Află mai multe

Pepiniera Dobra (HD)

Localizată în județul Hunedoara, pe raza comunei Dobra

Află mai multe

Pepiniera Ștefănești (IF)

În partea de NE a municipiului București, la 8 km de Centru Capitalei, în orașul Voluntari, Ilfov.

Află mai multe