Știința pădurilor pentru oameni și provocări societale. A 90-a aniversare INCDS „Marin Drăcea”.

Află mai multe

Suprafață:  62,00 ha
Adresă: Localitatea Bazoșu Nou, județul Timiș
Telefon/fax: 0256 310148; 0786 051 893
E-mail: icastm@gmail.com

Despre

Arboretumul Bazoș, cu o suprafață de  62 ha, este situat în vestul ţării, pe raza comunei Bazoşul Nou, județul Timiş, cu o suprafaţă de 62 ha, cuprinde un număr de 776 taxoni (231  specii de răşinoase), structuraţi în colecţii de plante lemnoase de pe continentul american şi de pe continental asiatic.

 

Acesta conține  cea mai mare colecţie de stejari din ţară (19 specii) şi de caria (8 specii). De asemenea se pot aminti ca specii rare: Pinus taeda L., Pinus jeffreyi, Castanea dentata Borch., Castanea pumila Mill., Cletra alnifolia L., Picea koreainsis S.

 

În anul1934 Casa Autonomă a Pădurilor Statului (CAPS) a decis să achiziționeze această colecție dendrologică deosebit de valoroasă.  Primele lucrări de amenajare a arboretumului s-au realizat în perioada 1909-1914, la inițiativa proprietarului din acea vreme, contele Ludovic Ambrosie. Acesta, în calitate de ambasador al Imperiului Austro-Ungar în Statele Unite ale Americii, s-a inspirat vizitând numeroase parcuri și arboretumuri din SUA și a inițiat crearea, pe moșia sa de la Bazoș, în jurul unui castel, a unui astfel de arboretum. După achiziționarea arboretumului, statul român, prin CAPS, l-a încredințat în administrarea INCEF/ICES/ICAS , în prezent  INCDS „Marin Drăcea”.

 

Program vizitare: zilnic între orele 8:00 – 20:00

Taxa de vizitare: 10 lei adulți și 5 lei copii

Galerie foto