Știința pădurilor pentru oameni și provocări societale. A 90-a aniversare INCDS „Marin Drăcea”.

Află mai multe

Comunicate de presă

 

PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

 

”Apel de proiecte gestionat de Ministerul Mediului, Apelor Și Pădurilor,  finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României și din fonduri naționale”

 

INSTITUTUL NAŢIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE ÎN SILVICULTURĂ „MARIN DRĂCEA”. anunta lansarea proiectului de investitie cu titlul „Modernizare pepiniera DEMĂCUȘA” contract de finantare nr. C2I2A0123000039, incheiat cu Ministerul Mediului, Apelor și Padurilor și finantat din fonduri europene prin Planul National de Redresare și Rezilienta al Romaniei

Perioada de implementare a proiectului este cuprinsa intre  21.11.2023 și 30.09.2024.

OBIECTIVUL GENERAL al investiției este modernizarea pepinierei de material forestier de reproducție din cadrul I.N.C.D.S. – Baza Experimentală Tomnatic , U.P. I Demăcușa, dezvoltând astfel o noua activitate economica în cadrul institutului de producere de puiet silvic cu rădăcină protejată, din 3 specii diferite, pe un segment de nișă evaluat profitabil, cu riscuri minime de business, care se adresează unei piețe emergente, minimizând efortul si riscul investițional al aplicatului, în scopul realizării unei producții MFR de calitate la prețuri competitive, într-un timp cat mai scurt, folosind tehnologii de producție de ultimă generație și respectând principiile DNSH.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: realizarea a doua solarii cu sistem de irigare si automatizare adecvate producerii de MFR, realizarea unui sistem de irigatii exterior, achizitia de containere și utilaje specific necesare in desfașurarea optima a fluxului tehnologic, realizarea racordului la apă și pregătirea terenului.

Valoarea totala eligibila a proiectului este 2.452.750,00 leilei (fără TVA), din care  finanțarea nerambursabilă este de 2.207.475,00 lei, reprezentând 90% din valoarea eligibilă, iar contribuția beneficiarului este de 245.275,00 lei, reprezentând 10% din valoarea eligibilă.

 

Date de contact: e-mail: clungmoldovenesc@icas.ro

Tel: 0230.314.747

 

 

INSTITUTUL NAŢIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE ÎN SILVICULTURĂ

„MARIN DRĂCEA”. anunta lansarea proiectului de investitie cu titlul „Modernizare pepiniera BOLOTEȘTI” contract de finantare nr. C2I2A0123000040, incheiat cu Ministerul Mediului, Apelor și Padurilor și finantat din fonduri europene prin Planul National de Redresare și Rezilienta  al Romaniei.

Perioada  de  implementare  a  proiectului  este  cuprinsa  intre    21.11.2023  și 30.09.2024.

OBIECTIVUL GENERAL al  investiției  este  modernizarea  pepinierei  de material

 

forestier de reproducție din cadrul I.N.C.D.S. – Baza Experimentală Vidra, U.P. I Bolotești , UA 145 P dezvoltând astfel o noua activitate economica în cadrul institutului de producere de puiet silvic cu rădăcină protejată, din 3 specii diferite, pe un segment de nișă evaluat profitabil, cu riscuri minime de business, care se adresează unei piețe emergente, minimizând efortul si riscul investițional al aplicatului, în scopul realizării unei producții MFR de calitate la prețuri competitive, într-un timp cat mai scurt, folosind tehnologii de producție de ultimă generație și respectând principiile DNSH.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: realizarea a doua solarii cu sistem de irigare si automatizare adecvate producerii de MFR, realizarea unui sistem de irigatii exterior, achizitia de containere și utilaje specific necesare in desfașurarea optima a fluxului tehnologic, realizarea racordului la apă și pregătirea terenului.

Valoarea totala eligibila a proiectului este 2.451.336,23 lei (fără TVA), din care finanțarea nerambursabilă este de 2.206.202,40 lei, reprezentând 90% din valoarea eligibilă, iar contribuția beneficiarului este de 245.133,60 lei, reprezentând 10% din valoarea eligibilă care este contribuția beneficiarului.

 

Date de contact: e-mail: vidra@icas.ro, tel: 0237.673.019

INSTITUTUL NAŢIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE ÎN SILVICULTURĂ „MARIN DRĂCEA”. anunta lansarea proiectului de investitie cu titlul „Modernizare pepiniera ȘTEFĂNEȘTI” contract de finantare nr. C2I2A0123000041, incheiat cu Ministerul Mediului, Apelor și Padurilor și finantat din fonduri europene prin Planul National de Redresare și Rezilienta al Romaniei

Perioada de implementare a proiectului este cuprinsa intre  21.11.2023 și 30.09.2024.

OBIECTIVUL GENERAL al investiției este modernizarea pepinierei de material forestier de reproducție din cadrul I.N.C.D.S. – Baza Experimentală Ștefăneșt, Unitatea de Productie I Ștefănești-Cornetu,  unitatea amenajistica 36 PP7, dezvoltând astfel o noua activitate economica în cadrul institutului ,de producere de puiet silvic cu rădăcină protejată, din 3 specii diferite, pe un segment de nișă evaluat profitabil, cu riscuri minime de business, care se adresează unei piețe emergente, minimizând efortul si riscul investițional al aplicatului, în scopul realizării unei producții MFR de calitate la prețuri competitive, într-un timp cat mai scurt, folosind tehnologii de producție de ultimă generație și respectând principiile DNSH.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: realizarea a doua solarii cu sistem de irigare si automatizare adecvate producerii de MFR, realizarea unui sistem de irigatii exterior, achizitia de containere și utilaje specific necesare in desfașurarea optima a fluxului tehnologic.

Valoarea totala eligibila a proiectului este 2.282.151,00 lei (fără TVA), din care  finanțarea nerambursabilă este de 2.053.935,90 lei, reprezentând 90% din valoarea eligibilă, iar contribuția beneficiarului este de 228.215,10 lei, reprezentând 10% din valoarea eligibilă.

 

Date de contact: e-mail: pepiniera.stefanesti@icas.ro

Tel: 021.350.32.38â

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

 

 

”PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE”        https://mfe.gov.ro/pnrr/         https://www.facebook.com/PNRROficial/